gkew.blogg.se

Vägen genom Digitalt berättande och kreativt lärande

Elddonet, remix

Publicerad 2014-01-12 18:27:36 i Allmänt,

Jag valde att göra min remix på "Elddonet remix", utav "ViraLicious", som skapat en remix på originalet "Elddonet" utav "Bemian".
 
Jag tyckte båda scratchen var bra gjorda, och känner mig rent spontant ganska så dum när jag knappt kunde på en snögubbe att gå rakt. Jag lärde mig nog en del om hur man kan kombinera blocken och vad som krävs för att få sina sprites att starta på korrekt plats. Och inte göra som jag och sitta helt förtvivlad och inte förstå vad som händer när den vänder sig åt fel håll helt plötsligt, utan att det ens finns ett sådant block i min kod.
Så ja, jag har nog lärt mig lite mer om hur detta program fungerar. Jag är än dock inte helt överens med det.
 
Men jag valde att lägga in lite ljud och en enkel animering av en häxa.
 
 
 
Jag valde en färdig sprite, häxan.
  • Satte min startpunkt x och började därifrån
  • Letade upp ett passande ljud iform utav ett häxskratt, ifrån shockwave-sound.com igen (http://www.shockwave-sound.com/sound-effects/halloween_sounds.html)
  • Valde att få henne att sväva över rummet i sammanband med flaggtrycket (Start) och sedan att försvinna ur bild. Mest bara som mer händelse i startbilden.
Sedan så valde jag även att annat ljud och satte det under en av bakgrunderna, när scratchen når sitt mål, och vad det ser ut som, katten verkar ha vunnit, och kanske t.om. Fått häxan bränd? Där har jag iallafall valt att sätta in ett hämdlystet skratt iu syftet om att få in lite med liv i scratchen.
 
Ljudet jag valde var ett elakt skratt, och det kommer igång när bakgrunden byts till "End04", slutbakgrunden. Eftrer skrattet så tar scratchen slut.
 
 

scratch

Publicerad 2014-01-12 17:08:00 i Allmänt,

Koden är korrekt. Men snögubben? Will of his own.....
 
Jag har skapat en enklare scratch, efter mycket om och men och skrik&gap med det här programmet. Så kände jag att jag äntligen fått den att röra sig. Gått igenom koden ett flertal gånger. Och det har funkat medans jag skapar den.
Men när jag anser att den är klar så vänder den sig åt helt fel håll, vill inte loopa ljudet mer än en gång, och en väldigt brutal ljudnivå senare så stannar det trots att jag har mjukat ljudet, i programmets "Ljud"-del.
 
Det jag använde mig av var en egen ihopkladdad bakgrund skapad i paint
 
Använde mig av en existerande sprite i scratch, nämligen Mr.Snowman, en hopplös karaktär med sin egen vilja, kan t.om vara så att han är självaste Mr.Frost från de blogigare versionerna. Men han finns att kika på under fliken "Holiday".
Ljudet hämtade jag ifrån Shockwave-Sound.com, där under fliken Christmas sounds. (http://www.shockwave-sound.com/sound-effects/christmas_sounds.html)
 
Min plan med denna scratch var att (eftersom att jag haft så mycket problem med det här programmet att skapa något, att jag varit nära på att säga upp uppgiften helt) skapa någonting väldigt barnanpassat.
Jag ville alltså skapa lite julkänsla med mitt valda ljudklipp, mjukt loopandes (!!!) i bakgrunden. Till en trevlig snögubbe som åkte skridskor.
 
Min mall:
  • Glida in en bit in i bilden (på isen)
  • Trilla på rumpan (=Vända sig -45 grader vänster)
  • Sen med blocket "Säg..." Ropa på hjälp.
  • Vänta en sekund
  • Sedan hjälpa honom upp genom ett enkelt musklick
  • Vända sig tillbaka (+45 grader höger)
  • Med "Säg..." funktionen tacka för hjälpen
  • Sedan åka vidare på sina skridskor
Resultatet, jadu..
 
Tackar för mig!
 

The world is changing faster than ever and our skill sets have a shorter and shorter life.

Publicerad 2014-01-07 18:05:28 i Allmänt,

The world is changing faster than ever and our skill sets have a shorter and shorter life.

Strategies which resist or even adapt to a constantly changing world are insufficient to keep up. We need ways to embrace change and even enjoy making sense out of a constantly changing work.. Denying change has become a losing strategy.

We need to fundamentally rethink learning and strive for ways to amplify learning and make it scalable.

 

I detta påstående så tas det upp att tekniken förändrar, och att våra kunskaper/erfarenheter snabbt passerar sina bäst före datum.

Som jag förstår det så menas det att människor lätt tackar nej till förändringar och modernisering istället för att acceptera det. Att vi istället låter oss låsas till saker vi är vana med istället för att testa nya saker och öka våra kunskaper.

Att människor är rädda för förändringar är nog något vi alla är medvetna om. Även inom nya tekniker. Speciellt de äldre människor som är väldigt konservativa med hur det var när de var unga och att de klarade sig bra då utan all denna nya media. Dock någonting jag känner är ganska så bra med den nya generationen är att den föddes mitt i dera era. Där allting digitaliserades.

Jag kan relatera detta med ny kunskap och vad jag antar att de vill förmedla ganska enkelt med Steve Jobs produkter, kanske en iPhone?
Det är ingen idé att snöa in sig på att lära sig allt, och enbart om en iPhone 5, för snart på kommer det en nyare modell, med nya features, nya uppdateringar osv. Man ska inte snöa in sig med kunskap, man utveklas mycket som människa om man håller sig öppen för den och välkomnar ny. Någonting som jag känner träffade citatet rörande den grekiske filosofen Heraclitus från Thomas Brown's bok

"No man ever steps in the same river twice, for it's not he same river and he's not the same man." (A New Culture of Learning, s.39)

Det är spännande att se hur tekniken förändras och uppgraderas såpass fort. I Tmoas bok nämns det om när de först började lansera färg-tv? Bell Labs utveklade den första år 1929? Och vid år 1950 så började TV-bolag att exprimentera med det? Det tog ungefär 20 år för tv-bolag att våga närma sig den sortens utvekling, och då var den ändå redan uppfunnen. Ett bra exempel på att m,änniskor är rädda för utvekling, när det hade tagit dem väldigt långt. (A New Culture of Learning, s.40)

Jag ser det som en väldigt positiv sak att fler människor väljer att låta sig lära nya saker. Jag ser det som en positiv sak att allt fler förskolor väljer att köpa in iPads/surfplattor för att låta barnen lära sig på roligare sätt. Det är en fantastiskt bra sak, inte bara att det är mer färg och ljud i deras nya sätt att lägga pussel, att färre fröknar behöver läsa sagorna själva nu när allt finns digitalt (den delen köper jag inte) men utan även att fler tvååringar nu vet hur man navigerar sig på en mediaprodukt från 2000-talet som flera människor i 40års åldern inte ens vet hur man startat. Det är jättespännande och jag älskar den förändringen. Fler barn borde introduseras för datorspel, iPads osv. Dock anser jag att de fortfarande borde nekas tillgång till socialamedier såsom Facebook osv, ett bra tag till.
Sammanfattat, dagens modernisering ser jag som ositiva möjligheter till kunskap, "...learning that is driven by passion and play is poised to significantly to alter and extend our ability to think, innovate and discover in ways that has not previously been possible." (A New Culture of Learning, s.89)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela